Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@07:54:56 GMT

"شاد" را بروز کن

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۲۱۹۴۵

'شاد' را بروز کن

اخیرا بسیاری از دانش آموزان و حتی والدین آن‌ها با چنین ترفندی فریب خورده و حساب‌های بانکی شان خالی شده است، شاید بسیاری از هموطنان اخیرا این پیام را در برنامه شاد دریافت کرده باشند که "متاسفانه حساب کاربری شما به دلیل استفاده نادرست حذف خواهد شد برای جلوگیری از حذف شدن کار‌های زیر را انجام دهید: ابتدا شماره تلگرام خود را برای ما ارسال کرده سپس ربات دیگر ما برای شما کدی ارسال می‌کند، آن کد را کپی کرده و برای ما بفرستید تا از حذف شدن اکانت خود جلوگیری کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

" این پیام در واقع پیام شیادان فضای مجازی است که تور‌های خود را پهن کرده اند تا طعمه هایشان را به دام بیندازند.

این شیادان فقط در دل پایتخت، از این طریق توانسته اند بیش از صد نفر را فریب داده و ۲ میلیارد تومان به جیب زده این در حالی است که به گفته پلیس، تعداد شاکیان نیز همچنان در حال افزایش است. این میزان شکایت، نشان می‌دهد که پیام جعلی شیادان توانسته قربانیان زیادی را به دام انداخته و همچنان تعداد بیشتری از مردم که عموما مخاطبان آن‌ها دانش آموزان هستند را فریب دهد به همین دلیل ضرورت دارد تا همواره رمز ۲ مرحله‌ای برای حساب‌های کاربری شبکه‌های اجتماعی را فعال کرده و از در اختیار گذاشتن اطلاعات حساب کاربری خود به دیگران پرهیز کرده و این نکته را نیز به فرزندان خود آموزش دهیم.

ساخت برنامه جعلی شاد

کلاهبرداری از طریق برنامه شاد به شیوه و ترفند‌های مختلفی صورت گرفته و می‌گیرد، یکی از این ترفند‌ها که اخیرا اتفاق افتاد و کلاهبرداری بسیاری به این شیوه انجام شد همان ارسال پیامکی جعلی بود که به آن اشاره شد. شیوه‌های دیگری نیز در قالب برنامه شاد انجام می‌شود که لازم است والدین و دانش آموزان نسبت به آن هوشیار بوده تا فریب نخورند. یکی از این شیوه‌ها کلاهبرداری به بهانه آپدیت اپلیکیشن شاد است در این شیوه، برنامه جعلی از برنامه شاد ساخته شده و به صورت گسترده لینک آن در فضای مجازی می‌چرخد و از کاربران می‌خواهد تا آن را در گوشی خود نصب کنند. وقتی فردی این لینک جعلی را در گوشی خود نصب کند به صورت ناخواسته اطلاعات خود را در اختیار شیادان مجازی قرار می‌دهد، بعد از نصب و بروزرسانی این برنامه جعلی، اطلاعات گوشی از جمله، عکس، فیلم، پیامک و مخاطبین گوشی در اختیار سایرین قرار می‌گیرد. این در حالی است که بار‌ها پلیس فتا و کارشناسان فضای مجازی به کرات اعلام کرده اند که برای بروزرسانی برنامه شاد به لینک‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود، اعتماد نکرده و به هیچ عنوان روی این لینک‌ها کلید نکنید.

نحوه تشخیص شاد واقعی از جعلی

این برنامه رایگان است/ اپلیکیشن شاد یک برنامه کاملا رایگان است و برای نصب یا بروز رسانی نیازی به پرداخت هیچ گونه هزینه‌ای نیست.

لینک بروز رسانی شاد در فضای مجازی پخش نمی‌شود/ برنامه شاد با ورود به منابع مجاز از جمله سایت آموزش و پرورش نصب می‌شود و به هیچ عنوان لینک آن در فضای مجازی منتشر نمی‌شود.

تنها راه بروزرسانی اپلیکیشن شاد، مراجعه به وب‌سایت shad.ir است/ لینک‌های ارسالی در شبکه‌های اجتماعی به منظور بروزرسانی اپلیکیشن شاد و دریافت هزینه به معنای کلاهبرداری است.

برنامه شاد فعال است؟

شاید این سئوال در ذهن مخاطب ایجاد شود که آیا اپلیکیشن شاد همچنان فعال است بویژه در این روز‌هایی که مدارس تعطیل شده و بچه‌ها در تعطیلات تابستانی به سر می‌برند، این سئوالی است که سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا پاسخ می‌دهد. "درست است که برنامه آموزشی شاد با کاربرد آموزشی تعطیل شده است، اما همچنان به عنوان یک پیام رسان اجتماعی فعال است و بسیاری از دانش آموزان در آن فعالیت دارند. این پیام رسان همچون سایر پیام رسان‌ها از جمله اینستاگرام و تلگرام فعالیت دارد و همان طور که مجرمان در این شبکه‌های اجتماعی اقدام به کلاهبرداری می‌کنند از طریق پیام رسان شاد نیز اقدام به کلاهبرداری می‌کنند بویژه اینکه این شیادان می‌دانند بیشتر دانش آموزان در این پیام رسان فعال هستند و با دوستان خود در ارتباطند.

عمده‌ترین کلاهبرداری از شبکه اجتماعی شاد، مالی است

پاشایی عمده‌ترین جرائم و کلاهبرداری‌های انجام شده در شبکه اجتماعی شاد را مربوط به کلاهبرداری مالی عنوان می‌کند و می‌گوید: مجرمان سایبری در این شبکه اجتماعی برای افراد پیام فرستاده و کاربران را نسبت به بروزرسانی برنامه شاد ترغیب می‌کنند در حالی که در قالب این بروز رسانی یک بدافزار ارسال کرده و بلافاصله بعد از نصب این برنامه جعلی تمام اطلاعات افراد در دسترس این مجرمان قرار می‌گیرد.

ارسال لینک یا نرم افزار با تلفن شخصی، کلاهبرداری است

وی در توصیه به شهروندان تاکید می‌کند: نباید به افراد غریبه در شبکه‌های اجتماعی اعتماد کرد و مطمئن باشید که هر جا نرم افزار و لینکی برای شما ارسال شد آن هم با تلفن شخصی یا اکانت‌های شخصی، یقین کنید که در معرض یک کلاهبرداری هستید.

معاون اجتماعی پلیس فتا در مورد شیوه‌های بروز رسانی برنامه شاد می‌گوید: باید برای بروز رسانی این برنامه به منابع و فروشگاه‌های معتبر رجوع کرد. هموطنان باید بدانند لینک‌های جعلی مخرب است و ممکن است اطلاعات آن‌ها مورد سوء استفاده قرار گیرد. از سوی دیگر دریافت هر گونه هزینه‌ای در این زمینه به معنای سرقت است چرا که نصب اپلیکیشن شاد و بروزرسانی آن رایگان است.

منبع‌: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شاد کلاهبرداری شبکه های اجتماعی اپلیکیشن شاد برنامه جعلی دانش آموزان برنامه شاد بروز رسانی فضای مجازی پیام رسان لینک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۱۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس 

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ گفت: یکی از خواننده های مطرح در کشور به پلیس فتا مراجعه و عنوان کرد یک صفحه جعلی با نام و تصاویر وی در شبکه های اجتماعی ساخته شده و اقدام به دریافت وجه و کلاهبرداری از شهروندان می کند.

این مقام انتظامی بیان کرد: کارشناسان پلیس فتا تهران بزرگ تحقیقات خود را آغاز کردند و در بررسی‌های انجام‌شده مشخص شد یک صفحه اینستاگرامی با بیش از ۴۰۰ هزار نفر دنبال کننده با سوءاستفاده از جایگاه اجتماعی و محبوبیت شاکی با جعل هویت وی با استفاده از تصاویر آرشیوی و ترفند کمک به افراد بی بضاعت از کاربران کلاهبرداری می کند.

وی افزود: کارآگاهان سایبری پلیس فتا پایتخت با بهره گیری از روش های علمی مجرم را در فضای مجازی شناسایی و با به دست آمدن اطلاعات هویتی وی پس از تشریفات قضایی متهم در یکی از مناطق شمال تهران بزرگ دستگیر و به پلیس فتا منتقل شد.

سرهنگ معظمی گودرزی بیان داشت: مجرم در تحقیقات به‌عمل‌آمده به ساخت صفحه جعلی با نام و مشخصات شاکی در شبکه اجتماعی اینستاگرام و دریافت وجه از بیش از ۳۰ نفر از شهروندان اعتراف و ابراز پشیمانی کرد، وی همچنین انگیزه خود را کسب مال نامشروع و مطرح شدن در فضای مجازی عنوان کرد.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: به طور معمول افراد سودجو با استفاده از بستر شبکه‌های اجتماعی و هویت‌های مجازی جعلی که با جذابیت‌های ظاهری اغواکننده آراسته شده اقدام به فریب قربانیان خود کرده و از جملات زیبا و فریبنده برای رسیدن به نیت شوم خود استفاده می‌کنند لذا هموطنان در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی می توانند موضوع را از طریق مرکز فوریتها سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ یا نشانی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir گزارش کنند.

کد خبر 6092981

دیگر خبرها

  • هشدار پلیس فتا نسبت به اقدامات مجرمانه در تعطیلات
  • هشدار پلیس فتا نسبت به افزایش فعالیت مجرمان سایبری در تعطیلات
  • ۵ اقدام برای جلوگیری از آلوده شدن تلفن همراه به بدافزار
  • کلاهبرداری اینترنتی خودش را خواننده سرشناس جا زد
  • هشدار درباره کلاهبرداری پیامکی
  • استفاده از تلفن همراه با ۴۶ درصد بالاترین علت بروز تصادف است
  • کلاهبرداری دریافت وام در کانال تلگرامی
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس
  • کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس