Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید هداوند به مناسبت روز عصای سفید به تشریح خدمات ارائه شده آموزشی به دانش آموزان آسیب دیده بینایی پرداخت.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ مجیدهداوند، معاون برنامه ریزی آموزشی وتوان بخشی سازمان آموزش وپرورش استثنایی کشور با اشاره به روز جهانی عصای سفید گفت: سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور اقدامات متعددی در این خصوص انجام می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

23 مرکز خاص آموزش دانش آموزان آسیب دیده بینایی وجود دارند و نزدیک به 2200 دانش آموز در رسته ها و دوره های مختلف تحصیلی از پیش دبستانی تا دوره متوسطه حضور دارند.

به گفته او  4500 دانش آموز تلفیقی فراگیر در مدارس عادی تحصیل می کنند. 

معاون برنامه ریزی آموزشی وتوان بخشی سازمان آموزش وپرورش استثنایی کشور با اشاره به فعالیت مدارس شبانه روزی افزود: حدود 9 مرکز وجود دارد که در 5 استان تهران، یزد، کرمان، همدان و خراسان رضوی هستند . همچنین 228 دانش آموز خوابگاهی داریم. 

هداوند تاکید کرد: تعداد معلمان خاص ما در سطح کشور 1200 نفر هستند که برخی از این معلمان دچار کم بینایی و نابینایی هستند. 350 نفر از معلمان دچار این آسیب بینایی هستند.

معاون برنامه ریزی آموزشی وتوان بخشی سازمان آموزش وپرورش استثنایی کشور در خصوص حضور افراد آسیب دیده بینایی در آزمون سراسری دانشگاه ها گفت: حدود 144 نفر در آزمون سراسری 99 شرکت کردند که 109 نفر مجاز به انتخاب رشته شده اند و 7 نفر رتبه زیر 100 داشتند و جای خوشحالی است.

او با اشاره به مناسب سازی کتب درسی تصریح کرد: این دانش آموزان هوش عادی دارند ولی کتاب های آنان باید مناسب سازی شود بدین صورت که کتب باید به صورت بریل، فایل صوتی و درشت نما باشد. 

معاون برنامه ریزی آموزشی وتوان بخشی سازمان آموزش وپرورش استثنایی کشور ادامه داد: مناسب سازی کتب درسی هر ساله انجام می شود.

به گفته هداوند همه ساله بیش از 120 عنوان کتاب با این سه روش مناسب سازی می شود. 103 عنوان بریل و 143کتاب صوتی و 41 عنوان کتاب درشت خط داریم امسال هم انتشار 14 عنوان درشت خط با استانداردها در نظر گرفته شده است 

این مقام مسئول تاکید کرد: برای اولین بار تغییر و چاپ کتاب برای رشته های موسیقی به صورت بریل، درشت خط و صوتی داشتیم. بیش از 20 راهنمای معلم و 7 دستورالعمل ویژه مدارس خاص داری.

هداوند اضافه کرد: این اقدام با همکاری استان های خراسان رضوی، تهران، قم، مازندران و اصفهان در دوره های مختلف تحصیلی انجام شد. 

معاون برنامه ریزی آموزشی وتوان بخشی سازمان آموزش وپرورش استثنایی کشور افزود: آموزش مدرس کشوری درس ریاضی وخط بریل انگلیسی را داشتیم. از سوی دیگر نهضت آموزش بریل در کشور را برنامه ریزی کردیم و جز فعالیت های ما است و بیش از 1000 نفر از اولیا را در این نهضت آموزش می دهیم. 

او ادامه داد: رشته های تحصیلی برای دانش آموزان آسیب دیده بینایی از جمله کامپیوتر، موسیقی، مدیریت خانواده و علوم انسانی وجود دارد.

هداوند اظهار کرد: ابزارهای کمک آموزشی متنوعی برای این افراد در نظر گرفته شده و تهیه لوح آموزشی خط بریل فارسی برای اولین بار ایجاد که به صورت رایگان توزیع شده است. همچنین کیت تقویت لامسه برای اولین بار تهیه شده است. 

معاون برنامه ریزی آموزشی وتوان بخشی سازمان آموزش وپرورش استثنایی کشور از انجام برخی فعالیت های دیگر و خرید دستگاه های مختلف در این خصوص برای دانش آموزان کم بینا و نابینا خبر داد. 

او با اشاره به وضعیت حضور این دانش آموزان در شبکه شاد، گفت: دانش آموزان نابینا و کم بینا در این شبکه حضور دارند اما مشکل عمده آنان در ارتباط با نرم افزار گویا ساز است که منتظر اعلام کارگروه وزارتخانه هستیم اگر قابلیت نصب نداشته باشد قطعا باید پیام رسانان دیگری را در نظر گرفت. 

هداوند با تاکید بر اینکه نمی گذاریم دانش آموزی از چرخه آموزش دور بیفتند، گفت:  در حال بارگذاری فایل های صوتی، راهنمایان صوتی و راهنمایان معلمان و مادران در شبکه شاد هستیم تا دانش آموزان بتوانند از آن ها استفاده کنند. 

او در رابطه با برخی فعالیت های حمایتی به این دانش آموزان بیان کرد: کمک هزینه هایی را به این دانش آموزان پس از ارائه مدارک پرداخت می کنند.

معاون برنامه ریزی آموزشی وتوان بخشی سازمان آموزش وپرورش استثنایی کشور  در پلایان تاکید کرد: کمک هزینه 200 هزار تومانی برای عصا و 400 هزار تومانی برای عینک، تبلت به مبلغ 800 هراز تومان و 200 هزار تومانی ذره بین ارائه می شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: نابینایان کم بینایان خط بریل آسیب دیده بینایی دانش آموزان مناسب سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۵۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ درصد فضاهای آموزشی بَردَسکَن خراسان رضوی در طرح نوسازی قرار گرفته‌ است

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  مدیر آموزش و پرورش شهرستان بردسکن در آیین گرامیداشت روز معلم در دبیرستان شهید مطهری بردسکن به افتخارات این مجموعه اشاره کرد وگفت :در حوزه اقامه نماز مدارس شهرستان بردسکن در سطح استان به عنوان شهرستان برتر شناخته شد و هرچند تنها در ۶۰ فضای آموزشی نمازخانه شهرستان احداث شده است ولی در اکثر مدارس شهرستان بردسکن حتی با جمعیت پایین دانش‌آموزی نماز به جماعت اقامه می‌شود.

وی به کسب رتبه نخست دانش آموزان پایه دوازدهم در آزمون پایش استان و رتبه نخست لیگ پایا در کشور اشاره و اضافه کرد : در عملکرد و ارزیابی که اداره کل آموزش و پرورش استان انجام داد، آموزش پرورش بردسکن در بین ۴۷ ناحیه آموزش و پرورش استان رتبه دهم را از آن خود کرد.

مدیر آموزش و پرورش بردسکن کمبود اعتبارات را یکی از علل اصلی اجرا نشدن برخی از طرح‌های آموزش و پرورش در این شهرستان دانست و اظهار داشت: ایجاد یک مرکز خدمات رفاهی برای فرهنگیان یکی از ضروریات برای جامعه فرهنگیان بردسکن است که متاسفانه جای آن در شهرستان خالی است.

چراغیان به طرح استخر شنای دانش‌آموزی این شهرستان اشاره کرد و افزود: متاسفانه این طرح بیش از ۱۰ سال است که به خاطر کمبود اعتبارات در حد پی سازی (فونداسیون) باقی مانده است که حداقل برای ساخت این طرح ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

شهرستان بردسکن با ۸۵ هزار نفر جمعیت و ۱۷ هزار دانش آموز و سه شهر "بردسکن، شهرآباد و انابد" و ۷۳ روستای دارای بیش از ۲۰ خانوار در فاصله ۲۸۰ کیلومتری جنوب غرب مشهد قرار دارد.

دیگر خبرها

  • محتواهای کمک‌ آموزشی برای امتحانات نهایی موضوعیتی ندارد
  • بهترین دوره آموزشی تعمیرات موبایل برای خانم‌ها 
  • شرکت ۳۰ هزار دانش‌آموز البرزی در کنکور
  • ۴۰ درصد فضاهای آموزشی بَردَسکَن خراسان رضوی در طرح نوسازی قرار گرفته‌ است
  • طرح پنج شنبه‌های طلایی و دوری دانش آموزان از فضای مجازی
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش‌آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • در 5 دقیقه با عینک زدن خدافظی کنید!