Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@14:49:03 GMT

زوایای غمگین سامانه شاد

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۱۸۷۵۶

زوایای غمگین سامانه شاد

روزنامه ابتکار در گزارشی نوشت: گرچه به گفته مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش بیش از ۱۱ میلیون بار شبکه آموزش دانش‌آموزی نصب ‌شده و اطلاعات بیش از ۹ میلیون دانش‌آموز و ۵۸۵ معلم در این شبکه به ثبت‌ رسیده است، با این حال ایرادات این شبکه برای فعالیت و آموزش مجازی دانش‌آموزان به قدری زیاد است که سبب شده بسیاری از کاربران آن دست به گلایه بردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا علاوه بر عدم اطمینان از امنیت اطلاعات کاربری، ایرادات پیش روی کلاس‌های مجازی و البته عدم دسترسی همه دانش‌آموزان به ابزارهای الکترونیک سبب شده که اجباری بودن نصب و استفاده از این اپلیکیشن نیز جزئی از گلایه‌های دانش‌آموزان و معلمان باشد...مدارس و معلمانی که از دسترسی دانش‌آموزانشان به اینترنت و گوشی ‌هوشمند مطلع بودند، از ابزارها و اپلیکیشن‌های در دسترس که اغلبشان ساخت داخل نبود، برای آموزش و برقراری ارتباط با دانش‌آموزان در ایام تعطیلی مدارس استفاده کردند تا اینکه وزارت آموزش و پرورش دست به اقدام جدیدتری برای آموزش مجازی در ایران کرد و به طور ناگهانی و طی پیامی همگانی به خطوط تلفن همراه در سراسر کشور از اپلیکیشی برای‌ آموزش مجازی دانش‌آموزان رونمایی کرد. این اپلیکیشن به سرعت به نصب بیش از ۱۰ میلیون بار رسید و یکی از دلایل این اتفاق اجبار مدارس به نصب آن توسط دانش‌آموزان و والدین آنها بود. بر اساس آخرین گزارش مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات ۱۱ میلیون و ۳۶ هزار و ۵۸۷ بار شبکه آموزش دانش‌آموزی نصب‌ شده است که از این تعداد، اطلاعات بیش از ۹ میلیون دانش‌آموز و ۵۸۵ معلم در شبکه شاد ثبت‌ شده است.

با این حال برای همه دانش‌آموزانی که این اپلیکیشن را نصب کرده‌اند، کلاس برگزار نشده است. طبق گزارش مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات؛ تعداد ۲ میلیون و ۲۴۴ هزار و ۳۰۷ کلاس درس و ۱۳۴ هزار مدرسه در شبکه آموزشی دانش‌آموزان تاسیس‌ شده و تاکنون تعداد ۲۳۲ میلیون و ۳۱۴ هزار و ۳۳۵ فایل و بیش از ۵۹۲ میلیون و ۳۲ هزار پیام در این شبکه مبادله شده است. اما چه چیزی سبب شده که همه دانش‌آموزان نتوانند از این آموزش مجازی استفاده کنند؟ خیرین به جای مدرسه تبلت هدیه کنند. اولین مانع نبود امکانات مورد نیاز از جمله گوشی هوشمند، اینترنت و برق است که بسیاری از مناطق محروم از آن بی‌نصیب هستند. همین سبب شده که مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش از خیرین مدرسه‌ساز درخواست کند که به جای ساخت مدرسه، تجهیزات آموزش از راه دور را به مناطق روستایی و عشایری اهداء کنند. سیفی در گفت‌وگو با ایسنا تاکید کرد: هیچ دستورالعملی برای بازگشایی مدارس وجود ندارد، چون هنوز خطر کرونا جدی است و آغاز به کار مدارس حتی در مناطقی که مسئولانش معتقدند منطقه سفید است، برای سلامت دانش‌آموزان خطرناک است. سیفی گفته: خطر کرونا حتی در مناطق عشایری که دور از کانون ویروس‌ هستند وجود دارد. اگر در بعضی روستاها مدارس باز شده‌اند براساس بخشنامه‌ای نیست، کاری بوده که بر حسب دلسوزی انجام داده‌اند. مثلاً در بعضی مدارس عشایری چندپایه که اصلا در منطقه شان ابتلا نداشته‌اند و از سودی دیگر به شبکه شاد دسترسی ندارند، معلمان عشایری با چند دانش‌آموزی که داشته‌اند، شروع به کار کرده‌اند و البته ما این موضوع را تایید نمی‌کنیم. ما تابع ستاد کرونا هستیم، این مهم است که حتما طوری اقدام کنیم که سلامت جامعه و دانش‌آموزان به خطر نیفتد.رابط وزارت آموزش و پرورش و رسانه ملی در طرح آموزش تلویزیونی افزود: مواردی که دانش‌آموز به شبکه آموزشی دانش‌آموزان (شاد) دسترسی نداشته باشند، دستورالعمل تداوم آموزش در مناطق روستایی و عشایری فاقد دسترسی به تلویزیون اینترنت (فضای مجازی)، دستگاه‌های الکترونیکی و پخش صوتی و تصویری ابلاغ شده است که بر اساس آن آموزش ادامه دارد. حتی برای آموزش در مناطق بدون برق فعالیت‌های خودجوشی هم انجام شده. تعدادی از دهیاران کمک کرده و موتور برق‌های کوچکی را در اختیار معلمان قرار داده‌اند و دستگاه‌های پخش را به داخل چادر برده‌اند و از این طریق کلاس‌های شبکه آموزش تلویزیون را دوباره برای این دانش‌آموزان نمایش می‌دهند. مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر معتقد است که ویروس کرونا به نوعی برای دانش‌آموزان مناطق کم‌برخوردار کشور عدالت آموزشی آورده است زیرا سال‌ها است سرباز معلم را برای دانش‌آموزان مناطق محروم می‌فرستادیم، اما الان چون دانش‌آموز این مناطق از انواع آموزش‌ با کیفیت‌های بالاتر بهره‌مند می‌شود، سطح آموزش بالا رفته است و امیدوارم این نوع آموزش‌ها حتی با تمام شدن کروناویروس ادامه داشته باشد. سیفی افزود: بسیاری از دانش‌آموزان عشایری و مناطق محروم پول خرید گوشی هوشمند را ندارند و جزو آن ۱۰ درصدی هستند که نمی‌توانند از شبکه شاد استفاده کنند، لذا از همه مردم می‌خواهیم اگر گوشی هوشمندی در خانه بدون استفاده دارند، آن را به اداره آموزش‌ و پرورش منطقه خود بدهند. مناطقی داریم که اینترنت دارند، ولی گوشی برای حضور در کلاس‌های شبکه شاد ندارند. باید همدلی گسترده شود. در این شرایط شاید دیگر مدرسه ساختن معنایی نداشته باشد و خیرین مدرسه‌ساز در خرید تجهیزات همراهی کنند.

منبع: روزنامه ابتکار برچسب‌ها ویروس کرونا روزنامه ابتکار فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا روزنامه ابتکار فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش ویروس کرونا روزنامه ابتکار فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش فناوری اطلاعات دانش آموزان آموزش مجازی شبکه آموزش دانش آموز شبکه شاد سبب شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۸۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت طرح مسئله برای دانش آموزان در موضوع آب

ایسنا/اردبیل رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل گفت: بحث آب بحث کوتاه مدت نیست بلکه باید طرح مسئله بشود و آب را دانش آموزان یک مسئله بدانند.

حسام رسولی، ۱۳ اردیبهشت در کارگاه آموزشی رابطان طرح داناب استان اردبیل که به همت جهاددانشگاهی استان اردبیل در سالن اجتماعات شرکت مخابرات برگزار شد، ضمن گرامی داشت هفته مقام معلم اظهار کرد: جامعه محصول هنر و فکر معلم و قطعا هر موفقیتی در جامعه حاصل پرورش و آموزش معلمان است و اگر نقصی در جایی وجود دارد از آن  ناشی می شود که حرف معلمان خود را خوب گوش ندادیم.

رسولی ادامه داد: برای جلوگیری از بحران های جامعه و بحران های تدریجی مثل بحران بیکاری، بحران کاهش جمعیت و شیب هرمی جمعیت که به سمت پیری پیش می رود و همچنین بحران های اعتیاد و یکی از بحران های مهم جهان که با آن مواجهیم بحث بحران آب، نیازمند برنامه ریزی مدون، منطقی و علمی هستیم.

 وی افزود: دنیا با دو بحران هویت و آب مواجه است که هر دو نیازمند ایفای نقش معلم است و در استان ما نیز معضل آب  محرز شده، بگونه ای که در دوره آبیاری در منطقه آمار مراجعه به پزشکی قانونی زیاد می شود و علت آن تنش آبی در روستاها و همچنین شهرها است.

رییس جهاددانشگاهی استان اردبیل تصریح کرد: ما بایستی علاوه بر پرداختن به بحث کیفیت آب، کمیت آب را نیز در نظر داشته باشیم که در بحران آب تاثیر گذاشته و در این حال، شرکت آب منطقه ای، آموزش و پرورش و جهاد دانشگاهی دست به دست هم داده اند تا بتوانند نقطه شروعی در جلب مشارکت کسانی باشند که پیرو برنامه مدون اهداف طرح داناب را به جلو ببریم.

وی اذعان کرد: بحث آب بحث کوتاه مدت نیست بلکه باید طرح مسئله شود و آب را دانش آموزان یک مسئله بدانند بنابراین دانش آموزان ما که ذهنشان خلاق است حتما برای این مسئله و مشکل راه حل پیدا خواهند کرد.

رسولی خاطرنشان کرد:  این طرح را باید برای نسل جدید طرح مسئله کنیم و مطمئنا نسل جدید با کمک علم و فناوری خود این مسئله را حل خواهد کرد.

در وضعیت بحران آب در استان قرار داریم

مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه ای استان اردبیل نیز در این کارگاه با اشاره به اهداف طرح داناب گفت: طرح داناب با هدف ایجاد مشارکت کلیه بهره برداران و کلیه ذینفعان که از منابع آب استفاده می کنند شکل گرفته که در واقع بحث نجات آب است.

فراهم کاظمی آذر اظهار کرد: در حال حاضر در وضعیت بحران آب در استان قرار داریم و امیدوار هستیم که بتوانیم با کمک آموزش دهندگان و معلمان به اهداف مورد نظر این طرح برسیم.

سفیران نجات آب در استان باشیم

معاون متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز در این رویداد آموزشی گفت: در طرح داناب در راستای افزایش مثبت و تغییر نگرش و به عنوان سفیرانی که بتوانیم در جهت حفظ و نگهداری محیط زیست و نجات آب کار بکنیم، نقش داریم.

محمود مشکی با بیان اینکه برای پیش بینی طرح داناب و پیشگیری از بحران آب نیازمند همکاری معلمان و مدیران مدارس هستیم، اظهار کرد: باید دانش اموزان را به سمتی هدایت کنیم که در کنار بحث درس در مدرسه به مسئله های مختلف تز جمله آب ورود کنند.

وی افزود: ما با چهار نوع ارتباط مواجه هستیم ارتباط با خود، ارتباط با دیگران، ارتباط با خدا و ارتباط با طبیعت که همه این ارتباط ها در سند تحول موقعیت آفرین هستند.

مشکی ادامه داد: شناخت مهم ترین پایه حرکت است و در موضوع آب  بحث شناخت و آموزش اهمیت موضوع حائز اهمیت است.

وی افزود: بین افکار و رفتار رابطه است و مبنای هر چیزی و عملی با توسعه آموزش است بنابراین بحث مدیریت در مسئله آب حائز اهمیت است تا فرصت های جدید در توسعه ایجاد شود.

معاون اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل تصریح کرد: بر اساس جامعه آماری ما که زیاد هم می باشد، در کلاس های درسی انتظار از معلمان و مدیران این است که بتوانیم اکثریت دانش آموزان را از این آموزش های طرح بهره مند کنیم و آموزش کیفی در این بحث در اولویت می باشد.

وی اذعان کرد: با اجرای پویش و اطلاع رسانی ها، استفاده از پوسترها و وسایل آموزشی امیدوار هستیم که بتوانیم به اهداف مورد نظر دست یابیم.

مشکی در پایان بیان کرد: دانش آموزان دوره اول متوسطه در پایه های هفتم، هشتم و نهم در مناطق نوزده گانه استان از آموزش های داناب بهره مند خواهند شد و این با کمک کلیه عوامل مدارس اعم از مدیران معلمان و کلیه نواحی آموزشی خواهند بود.

در ادامه این کارگاه آموزشی از پوستر مفهومی طرح داناب رونمایی شد و کارشناسان و متخصصان شرکت آب منطقه ای استان، به ارائه مباحث آموزشی و تبیینی پیرامون طرح داناب پرداخته و به سوالات حاضران پاسخ دادند.

طرح داناب در استان اردبیل با همکاری شرکت آب منطقه ای و اداره کل آموزش و پرورش و مشاوره اجرایی جهاد دانشگاهی استان اردبیل اجرایی می شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حدود ۳ هزار نفر جذب آموزش و پرورش البرز می شوند
  • امسال ۱۰۵ هزار معلم جذب آموزش وپرورش می‌شوند
  • تجلیل از دانش آموزان برتر یزدی
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • ضرورت طرح مسئله برای دانش آموزان در موضوع آب
  • جشنواره «صدای پای خورشید» در همدان
  • معلم عشایری که پدرانه مشق علم و ادب می‌کند
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از ۱۵ اردیبهشت
  • روایتی از معلمی در مناطق محروم؛ از زندگی در کانکس تا حسرت نیاموخته‌ها
  • آموزش رایگان معلم بازنشسته به کودکان کار