Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@09:48:03 GMT

«شاد»؛ بازتاب مجازی چالش‌های آموزش

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۰۴۸۱۷

«شاد»؛ بازتاب مجازی چالش‌های آموزش

شیوع بیماری کرونا باعث شد تا شبکه آموزش دانش‌آموزان در فضای مجازی جهت جبران عقب‌افتادگی تحصیلی دانش‌آموزان به راه بیافتد. همانقدر که بروز اپیدمی و گسترش آن غیرقابل پیش‌بینی بود ضرورت آغاز به کار این شبکه‌ هم به شکلی پرسرعت و به دور از برنامه‌ریزی متداول پیش‌رفت و انتقادات بسیاری را هم به دنبال داشت.

«کوثر شیخ نجدی» کارشناس مسائل آموزشی در یادداشتی در این باره می‌نویسد: به راحتی ۲ ماه از قرنطینه دانش‌آموزان گذشت اما در این مدت به همت جامعه فرهنگیان امر آموزش مختل نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معلمان هر یک به فراخور شناخت از شرایط موجود مانند محیط شهری و روستایی، مقطع تحصیلی و وضعیت مالی دانش آموزان که هیچ‌کس بهتر از خود آنان نمی‌داند روش تدریسی اتخاذ کردند.

عده‌ای به صورت آنلاین، عده‌ای با فیلم و عکس در شبکه‌های مختلف مجازی و عده‌ای حتی با تماس تلفنی. در این میان جای خالی یک شبکه کارآمد مختص آموزش به درستی احساس می‌شد؛ شبکه‌ای که بسیاری از کشورها سال‌ها پیش از این زیرساخت‌های لازم و اساسی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آن‌را به دقت کارشناسی و تدارک دیده و حتی برخی کلاس‌ها و تکالیف را به این بخش محول کرده‌اند.

پرسش اینجا است این زیرساخت‌های مهم چه بوده که تدارک آن سال‌ها به طول انجامیده‌است و آیا وزارت آموزش‌وپرورش قبل از الزام جدی معلمان و دانش‌آموزان سراسر کشور به استفاده از شبکه «شاد» لحظه‌ای به آنها اندیشیده است؟

این شبکه‌ روزها طول کشید تا کدملی دانش‌آموزان و معلمان را بپذیرد. روزها طول کشید و هنوز نمی‌تواند کلاس‌ها را تفکیک کند. مدام قطع‌ و وصل می شود و ترافیک لازم برای تامین همین عده موجود را هم ندارد. روی برخی گوشی‌ها قابل نصب نیست و حالا امر تدریس را کاملا مختل کرده است.

همه معلمان با دستور وزارتی دست از تدریس کشیده‌اند تا تکلیف «شاد»شان مشخص شود. بسیاری از شاگردان که پیش از این در گروه‌های مجازی دیگری ساماندهی شده بودند حالا آشفته و سرگردانند تا دوباره شتابزده به محیط دیگری منتقل شوند.

روی دیگر سکه بحث‌های مربوط به امنیت شبکه و هراس مخاطبان از لو رفتن اطلاعات تلفن همراه و مسائلی از این دست است. استفاده کودکان از گوشی همراه والدین نیز نمی‌تواند امر خوشایندی باشد و مخاطرات خود را دارد. اما اینها فقط بخشی از ماجرا است.

آیا وزارت‌خانه از لوایح سال ۹۸ دولت بی‌اطلاع است؟ لایحه‌ای که در آن ۱۱ میلیون و ۱۳۸ هزار و ۲۴۳ دانش‌آموز در گروه «محروم»ها جای دارند و از این تعداد ۶۶۱ هزار دانش‌آموز آنقدر فقیر و محرومند که مستحق دریافت کمک‌هزینۀ تغذیه شده‌اند. آیا این عده می‌توانند هزینه‌های سرسام آور تهیه گوشی هوشمند، تبلت یا کامپیوتر شخصی را تامین کنند؟ آیا این‌گونه سبب خراشیدگی روح این جمع کثیر از آینده‌سازان ایران، کودکان همیشه در حسرت و اکنون محروم از آموزش نمی‌شویم؟ آیا انگشتان همه‌ ما که «شاد» را به اجبار نصب کرده‌ایم روی رویاهای این کودکان بی‌گناه چنبره نمی‌زند؟ آیا گسل طبقاتی آموزشی را بیشتر نلرزانده‌ایم؟

پرسش اساسی‌تر این است ‌که در شرایط فعلی راه‌اندازی و اجبار به نصب شبکه «شاد» چه چیز بهتر و باکیفیت‌تری به سیستم آموزشی افزوده‌است و کدام مشکل دانش‌آموز و معلم را مرتفع خواهد ساخت؟

رئیس گروه هوشمندسازی مدارس در سال ۹۴ از تبلت‌های هوشمند ویژه دانش آموزی رونمایی کرد، با این ایده که در بسیاری از کشورها چنین تبلت‌هایی جایگزین کتاب‌های درسی شده اند. تبلت‌هایی ویژه آموزش، با مصرف برق کم و قابل تهیه برای همه دانش آموزان و چه بسا با اینترنت رایگان دانش‌آموزی می‌توانست یک قدم ما را به ایده‌هوشمندسازی نزدیک‌تر کند. اما از آن سال تاکنون همه‌ آنچه که در هوشمندسازی مدارس دیده‌ایم نصب یک پرژکتور وسط کلاس بوده است که عموما با حجم زیاد کتاب‌های درسی و شیوه کنکورمحورِ مدارس بلااستفاده می‌ماند. هر چند همین اندک نیز فقط در مدارس خاص و غیرانتفاعی و پولی موجود است.

ایده‌ یکپارچه‌سازی شبکه آموزش مجازی نه سخن تازه‌ای‌ است و نه ضرورت آن را می‌توان منکر شد. اما متاسفانه جامعه ایرانی سیلی خورده‌ تصمیمات کوتاه مدت و شتابزده و سطحی است؛ تصمیماتی که بدون برنامه‌ریزی مناسب، تحقیق و پژوهش و تامین زیرساخت‌ها شبیه شعله یک کبریت در تاریکی با شور و حرارت و سر و صدای بسیار می‌درخشند و خیلی زود خاموش می‌شوند. زودتر از اینکه بتوان آبی از آنها برای مردم گرم کرد؛ کبریت‌هایی نظیر بیمه طلایی، طرح رتبه‌بندی، صندوق ذخیره فرهنگیان و شاد با اسامی زیبا و جذاب که از نگاه بسیاری معلمان سبب هدر رفتن منابع و سرمایه‌ها و سرگردانی‌ شده‌اند.

برچسب‌ها کرونا وزارت آموزش و پرورش فضای مجازی پروندهٔ خبری آموزش مجازی ؛ تجربه ای نو در سایه کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا وزارت آموزش و پرورش فضای مجازی کرونا وزارت آموزش و پرورش فضای مجازی دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۴۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین

مدیرکل اداره آموزش و پرورش استان قزوین از بازگشت ۴۶۱ نفر دانش‌آموز بازمانده از تحصیل به تحصیل در سال تحصیلی جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، نقی سیاهکالی مرادی عصر امروز -سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت- در نشست خبری با خبرنگاران و اهالی رسانه استان اظهار کرد: شعار هفته معلم در سال تحصیلی گذشته ۱۹۹ دانش آموز قزوینی در ۱۴ رشته المپیادی پذیرفته شدند.

وی از ساخت و بهره‌برداری از ۷۴ زمین چمن مصنوعی برای دانش‌آموزان در طول ۲ سال اخیر خبر داد و گفت: عمده این زمین‌های چمن درون مدارس استان ساخته شده و با توجه به تجارب تلخ گذشته آنها را اجاره نمی‌دهیم تا دانش‌آموزان بتوانند حداقل ۱۰ تا ۱۵ سال از آنها بهره بگیرند. در ضمن بنا داریم تا پایان امسال تعداد این زمین‌های چمن مصنوعی را به ۱۰۰ زمین برسانیم.

دبیر شورای آموزش و پرورش استان قزوین همچنین از شناسایی ۹۹۰ کودک بازمانده از تحصیل خبر داد و افزود: با مساعدت و همراهی خیران ۴۶۱ نفر از دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل به تحصیل برگشتند که ۴۷ درصد کل این دانش‌آموزان را شامل می‌شوند.

سیاهکالی مرادی به اختصاص ۳۰ میلیارد تومان بودجه و اعتبار در قالب طرح ملی شهیدسلیمانی برای ساخت این زمین‌های چمن مصنوعی اشاره کرد و گفت: همچنین ساخت استخر دانش‌آموزی شهیدرجایی به ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و امسال افتتاح می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری مسابقات ورزشی معلمان با حضور ۳۵۰۰ نفر معلم از ۱۴ مدرسه ادامه داد: با توجه به موج بازنشستگی معلمان در استان قزوین ۱۱۹۰ نفر جذب معلم از طریق آزمون استخدامی داشتیم.

مدیرکل اداره آموزش و پرورش استان قزوین یادآور شد: در یک‌سال اخیر ۵۶۵ نفر برای انتخاب معلم نمونه در مرحله نخست شناسایی شدند که ۱۶۷ نفر در دوره ابتدایی، ۱۳۷ نفر در مقطع متوسطه اول و ۱۲۷ نفر هم در مقطع متوسطه دوم کار می‌کنند. در نهایت از بین این افراد ۴۰ نفر شامل ۱۵ معلم ابتدایی، ۱۳ نفر معلم متوسطه اول و ۱۲ نفر متوسطه دوم انتخاب شدند که در نهایت ۳ نفر معلم برگزیده کشوری و ملی داشتیم.

سیاهکالی مرادی همچنین با اشاره به تجهیز و تکمیل اردوگاه دانش‌آموزی یانس‌آباد گفت: قرار است این اردوگاه برای اقامت خبرنگارانی که با آموزش و پرورش همکاری دارند، به مدت حداقل یک‌شب در اختیار خبرنگاران و خانواده آنها قرار گیرد.

کد خبر 749461

دیگر خبرها

  • تجلیل از دانش آموزان برتر یزدی
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • جشنواره «صدای پای خورشید» در همدان
  • تعیین تکلیف اردوگاه دانش‌آموزی شهید چمران پس از ۱۸ سال
  • معلم فداکاری که تصویرش در شبکه های مجازی منتشر شد | دوست ندارم بچه‌ها یک لحظه هم به مهاجرت فکر کنند!
  • آموزش رایگان معلم بازنشسته به کودکان کار
  • طرح پنج شنبه‌های طلایی و دوری دانش آموزان از فضای مجازی
  • طرح پنج شنبه های طلایی سبب دوری دانش آموزان از فضای مجازی می شود
  • بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین
  • اجرای دوازدهمین دوره طرح ملی دادرس در استان قزوین